Találkoztam Jézussal

    Beküldte Nagy Gusztáv - 2007. feb. 01. 12:00
Jesus inside

Több fordulópont volt már az életemben, de messze a legfontosabb, hogy Jézus Krisztussal találkoztam, és átadtam neki az életem vezetését.

Gyerekkorom óta vallásos családban nevelkedtem, de ez akkor nekem negatív élmény volt. Féltem Isten haragjától, 10-12 éves koromtól pedig az egész életemet értelmetlennek találtam. Csak a gyávaságom miatt nem lettem öngyilkos.

17 éves voltam, amikor elmentem először egy bibliakörre, amit egy hívő református lelkész (Somogyi Péter) tartott. Érdekesnek találtam azokat a bibliai történeteket, amelyeket korábban nem értettem, és unalmas esti mesének tartottam. Egyre többet olvastam a Bibliát, és kezdtem megérteni az igazi üzenetét. Jézus kilépett a lapok közül, és a Biblia személyesen nekem szóló üzenetté vált.

A bűneimet, elrontott életemet már korábban is láttam, de most még nagyobb erővel nehezedtek rám, hiszen Isten világosságában sokkal jobban látszottak azok. De a korábbi halálfélelmem és pokolfélelmem helyett a bizonyosság volt bennem: Isten elfogad úgy, ahogy vagyok. Megértettem az evangélium lényegét.

Most már tudtam, hogy a bűneim miatt nekem kellett volna meghalnom, örökre elválasztva Istentől, de helyettem Jézus már elszenvedte a halált. Így nekem már nem kell meghalnom, hanem Istennel élhetek örökké. Ott és akkor (17 évesen) elfogadtam Jézus ajándékát, az örök életet, és átadtam neki életem vezetését, mert tudtam, hogy nélküle továbbra is csak visszaeső bűnös lennék.

Azóta sok minden megváltozott. Tapasztalom, hogy amikor hagyom Jézust uralkodni az életemen, akkor minden rendben megy, és igazán boldog vagyok. Elsősorban nem a körülményeim megváltozása miatt, hanem azért, mert Jézussal egészen más élni. Sajnos még ma is sokszor elesek, elbukok, és a magam kezébe veszem vissza az irányítást. De most már tudom, hogy Jézus keresztjéhez ismét odamehetek, és letehetem a terheimet, és tudhatom, hogy Jézus visszajövetelekor én is megdicsőült testben, bűntelenül élhetek vele, és Isten kegyelmet nyert, megváltott gyermekeivel.

Ezeket azért írtam le, mert szeretném, ha hozzám hasonlóan mindenki megismerné Jézust, és a benne való élet örömét.