Gavin Stone feltámadása (?)

    Beküldte Nagy Gusztáv - 2019. jan. 25. 08:52

Tegnap este várakozással ültem le kis (nagy) családommal egy ígéretes keresztény film elé. Reménykedtem, hogy ez a film (Gavin Stone feltámadása) más lesz, mint az elmúlt időszakban látott legtöbb hasonló film. Sajnos tévedtem. Ilyenkor mindig fáj a szívem, hogy egy ilyen jól kitalált és megcsinált filmben miért is nem hangzik el az evangélium a maga teljességében.

Mert a srác rájön ugyan, hogy a züllött élet helyett egy szeretetteli közösséget találhat a gyülekezetben. De egy szó sem esik Isten igazságáról, Jézus Krisztus helyettes áldozatáról, hogy Jézus Krisztus ma is él, aki Istennel való helyreállt kapcsolatot, szeretetteljes urtalmat és örök életet akar adni. A srác nem hívja be az életébe Jézus Krisztust, az Isten fiát. Csupán jó emberek között érzi jól magát. Ennyi a "megtérése". Mi ebben a "feltámadás"?

Sokadik amerikai "keresztény film" megnézése után felmerül bennem a kérdés: Ennyi az amerikai kereszténység? Így néz ki közelről az egyház Amerikában? Járjunk gyülekezetbe, mert az jó?

Vagy a gyülekezetek rendben vannak, csak a "keresztény filmek" ilyen lájtosak? Hogy eladhatóak legyenek? Hogy ne botránkoztassanak meg senkit? Hogy politikailag korrektek legyenek? 

Holá lett az evangélium ereje?